Matteappar för barn 🎮

Upptäck de bästa matematikapparna för barn som skjutit i höjden på marknaden. Dessa pedagogiska spel är inte bara roliga utan också perfekta för att stärka matematiska färdigheter i tidig ålder.Vi granskar topprankade matteappar som kombinerar inlärning och spel på ett sätt som engagerar barnen, samtidigt som föräldrar får praktiska verktyg för att följa deras framsteg.

Låt oss dyka in i världen av barnvänliga matteappar som gör inlärning till ett äventyr!

matteappar

Jämförelse av matteapparna HejAlbert, Jaramba & Zcooly

App

Pris/månad

Testperiod

Utbud

Användare

Betyg

HejAlbert

119-189 kr

Testa gratis!

1000+

1-4

Zcooly

199 kr

Testa gratis!

300+

1-3

Lylli

99 kr

59 kr vid årsbetalning

Testa gratis!

2000+

2

 Jaramba

99 kr

Testa gratis!

800+

1-4

Kom enkelt igång med 3 steg

Välj app

Jämför och välj vilken app du vill använda

 

Ladda ner appen

Ladda ner appen till din enhet.

Dom allra flesta apparna finns till både iOS (iPhone) och Android (Samsung, etc.)

 

Pröva gratis

Signa upp för en gratisperiod. Utvärdera appen tillsammans med barnet. Fortsätt med den som känns bäst!

Matematikappar ska göra inlärningen roligare

Tiden då våra barn lärde sig genom enbart böcker är förbi. Idag öppnar teknikens framsteg dörren till obegränsade lärandemöjligheter, särskilt inom matematik.

Moderna matematikappar, tillgängliga för nedladdning, erbjuder barn ett interaktivt och spännande sätt att utforska och behärska matematikens värld. Dessa appar är utformade för att komplettera skolans läroplan och möjliggöra självstyrt lärande med anpassningsbara svårighetsnivåer, vilket ger barnen en känsla av framsteg och självförtroende i deras matematiska resa.

Om du söker efter ett verktyg som kan ge ditt barn en fördel i matematik, är det dags att utforska de bästa matematikapparna som är speciellt utformade för barnens inlärning och framgång.

Problemlösning för de lite äldre barnen

För äldre barn tar matematikapparna utmaningen ett steg vidare genom att införliva problemlösningsuppgifter som kräver djupare eftertanke.

Denna strategi engagerar barnens kritiska tänkande och uppmuntrar till kreativitet för att finna lösningar, vilket är avgörande för deras fortsatta lärande och framsteg.

Plus & Minus

Addition (+) och subtraktion (-) är kärnstenarna i matematisk förståelse, ofta de första koncepten som unga elever bemästrar. För att bygga en stark grund är det essentiellt att barn först lär sig dessa färdigheter konkret genom att använda fysiska föremål. Detta underlättar övergången från att räkna till att förstå och utföra beräkningar.

När barn blir bekanta med att räkna, blir addition och subtraktion snabbt två av de mest igenkännbara och begripliga matematiska operationerna. Genom att observera och interagera med sin miljö, utvecklar de en intuitiv förståelse för siffror.

Matteappar är utformade för att stärka denna lärandeprocess, med en pedagogisk struktur som ofta innefattar interaktiva spel, animerade videor och till och med sånger som gör matematik mer tillgängligt och njutbart för barn. Ett inspirerande exempel är HejAlbert-appen, där barn får praktiska pengar att räkna i en virtuell butiksmiljö. Detta interaktiva scenario presenteras genom attraktiva illustrationer som lockar barnen att engagera sig i lekfulla, men ändå utbildande, aktiviteter (se bild nedan).

hejalbert_butik

hejalbert matteapp
hejalbert_föräldrarapport

HejAlbert

Med sitt kreativa och engagerande spel är Albert förmodligen den mest påkostade matteappen för barn som finns tillgänglig just nu.

Själva spelet har utformats för att se ut som ett äventyr med inspelade röster som ger nytt liv åt att lära sig om siffror.

Det är utvecklat av ett svenskt företag baserat på grundskolans läroplan. Appen bjuder på ett roligt sätt att lära sig allt inom matematik.

HejAlbert har dessutom en riktigt snygg och bra föräldrarapport. Som gör att du som förälder kan hjälpa till i matten, när det behövs.

Räknepatrullen
klockgården

Zcooly

Zcooly tar barnen med på ett pedagogiskt äventyr genom matematikens värld.

Det är utformat för användning hemma, i skolor eller till och med när man studerar utomlands!

Du börjar med att skapa din egen avatar som du sedan blir under spelets gång – du får nya färdigheter och kunskaper om siffror samt spelar roliga lekar som kurragömma med vänner (eller fiender!).

Det finns sju olika nivåer som ökar exponentiellt i svårighetsgrad; varje nivå ger mer utmanande utmaningar, t.ex
som löser förhållanden och proportioner och mycket mer!

jaramba matteapp
jaramba app

Jaramba

Jaramba är mer än bara en app för matematik! Det finns över 800 olika aktiviteter i Jarambaa, inklusive filmer och böcker för att underhålla små barn i åldern 2-5 år.

Innehållet ger möjligheter som uppmuntrar barns kognitiva utveckling samtidigt som de har roligt i sin egen takt – allt utan reklam eller köp i appen som görs av föräldrar oönskade krav på deras barns uppmärksamhetsspann samt kreativitet utan någon som helst press eftersom allt kan låsas upp gradvis genom lektid i stället för att varje sak öppnas upp direkt innan de har fått tillräckligt med tid bestämma om denna produkt passar vad du vill ha ut av ditt barn.

Frågor & svar om matteappar

Vad finns det för matteappar?

Det finns väldigt många olika appar för matematik och barn. De tre vi har testat och är mest nöjda med är HejAlbert, Jaramba och Zcooly

Är det bindningstid på apparna?

De flesta apparna har ingen bindningstid. Man betalar månad för månad, och kan säga upp när man vill.

Vilken matteapp är bäst?

Vilken som är bäst kommer vara olika beroende på barnets behov. HejAlbert är den vi är nöjdast i våra tester.

Vilka enheter kan man använda?

Varierar, men på de allra flesta mobilerna, surfplatta och i vissa fall datorer (webbläsaren).