Matteappar för barn 🎮

Antalet barnvänliga appar har ökat exponentiellt de senaste åren. En typ som är särskilt populär är matematikspel, som kan användas för att arbeta med färdigheter i skolan samtidigt som de lär barnen värdefulla kunskaper om siffror och operationer genom spel och lek!

I den här artikeln tar vi en närmare titt på några förstklassiga matteappar för barn – alla utformade med funktioner för föräldraövervakning så att du alltid hur det går för ditt barn!

matteappar

Jämförelse av matteapparna HejAlbert, Jaramba & Zcooly

App

Pris/månad

Testperiod

Utbud

Användare

Betyg

HejAlbert

119-189 kr

Testa gratis!

1000+

1-4

Zcooly

199 kr

Testa gratis!

300+

1-3

Jaramba

99 kr

Testa gratis!

800+

1-4

Kom enkelt igång med 3 steg

Välj app

Jämför och välj vilken app du vill använda

 

Ladda ner appen

Ladda ner appen till din enhet.

Dom allra flesta apparna finns till både iOS (iPhone) och Android (Samsung, etc.)

 

Pröva gratis

Signa upp för en gratisperiod. Utvärdera appen tillsammans med barnet. Fortsätt med den som känns bäst!

Matematikappar ska göra inlärningen roligare

Som vi alla vet har det sätt på vilket våra barn lär sig förändrats drastiskt under de senaste åren. I och med teknikens intåg har barnen nu tillgång till en mängd information och resurser. Ett sätt för föräldrarna att utnyttja denna teknik till akademisk nytta är att ladda ner appar med fokus på matematik som deras barn kan använda.

Dessa appar erbjuder ett interaktivt och engagerande sätt för barnen att öva och förbättra sina matematiska färdigheter samtidigt som de bygger på grundläggande begrepp som de kanske redan känner till i skolan, eller tränar inför skolan. Dessutom erbjuder denna typ av appar ofta olika svårighetsgrader så att barnen kan göra framsteg i sin egen takt och arbeta med utmanande material i takt med att de blir säkrare på sina förmågor.

Så om du letar efter en utbildningsresurs för ditt barn, tänk på att kolla in några matematikrelaterade appar – det kan vara ett bra träningsverktyg för dem att briljera på matten i skolan!

Problemlösning för de lite äldre barnen

För de lite äldre barnen är ofta uppgifterna uppbygda med problemlösning. Det får barnen att tänka till lite mer för att lösa uppgiften och ta sig vidare.

Plus & Minus

Att addera (+) och subtrahera (-) är bland de mest grundläggande momenten i matematik och är det som barn lär sig först. Det är därför viktigt att förstå hur man tänker. För att lättare lära sig addera och subtrahera ska man inte börja med siffror utan med föremål.

När barnen lär sig att räkna blir addition och subtration två mycket tydliga begrepp. Barn börjar ofta med att säga siffror och räkna föremål eller ord i sin omgivning. 

I de flesta apparna får även barnen lära sig addition och subtraktion med uppställning.

Matteappar är bra för precis det här! I och med att apparna är ofta uppbyggda som spel, videos eller sång. Så är det ofta enklare för barnen att förstå och även tycka om matte.

Ett exempel från HejAlbert, får man vara i en butik. Där man får lägga fram så många mynt som det kostar. Upplagt på ett snyggt och enkelt illustrativt sätt (bild nedan).

hejalbert_butik

hejalbert matteapp
hejalbert_föräldrarapport

HejAlbert

Med sitt kreativa och engagerande spel är Albert förmodligen den mest påkostade matteappen för barn som finns tillgänglig just nu.

Själva spelet har utformats för att se ut som ett äventyr med inspelade röster som ger nytt liv åt att lära sig om siffror.

Det är utvecklat av ett svenskt företag baserat på grundskolans läroplan. Appen bjuder på ett roligt sätt att lära sig allt inom matematik.

HejAlbert har dessutom en riktigt snygg och bra föräldrarapport. Som gör att du som förälder kan hjälpa till i matten, när det behövs.

Räknepatrullen
klockgården

Zcooly

Zcooly tar barnen med på ett pedagogiskt äventyr genom matematikens värld.

Det är utformat för användning hemma, i skolor eller till och med när man studerar utomlands!

Du börjar med att skapa din egen avatar som du sedan blir under spelets gång – du får nya färdigheter och kunskaper om siffror samt spelar roliga lekar som kurragömma med vänner (eller fiender!).

Det finns sju olika nivåer som ökar exponentiellt i svårighetsgrad; varje nivå ger mer utmanande utmaningar, t.ex
som löser förhållanden och proportioner och mycket mer!

jaramba matteapp
jaramba app

Jaramba

Jaramba är mer än bara en app för matematik! Det finns över 800 olika aktiviteter i Jarambaa, inklusive filmer och böcker för att underhålla små barn i åldern 2-5 år.

Innehållet ger möjligheter som uppmuntrar barns kognitiva utveckling samtidigt som de har roligt i sin egen takt – allt utan reklam eller köp i appen som görs av föräldrar oönskade krav på deras barns uppmärksamhetsspann samt kreativitet utan någon som helst press eftersom allt kan låsas upp gradvis genom lektid i stället för att varje sak öppnas upp direkt innan de har fått tillräckligt med tid bestämma om denna produkt passar vad du vill ha ut av ditt barn.

Frågor & svar om matteappar

Vad finns det för matteappar?

Det finns väldigt många olika appar för matematik och barn. De tre vi har testat och är mest nöjda med är HejAlbert, Jaramba och Zcooly

Är det bindningstid på apparna?

De flesta apparna har ingen bindningstid. Man betalar månad för månad, och kan säga upp när man vill.

Vilken matteapp är bäst?

Vilken som är bäst kommer vara olika beroende på barnets behov. HejAlbert är den vi är nöjdast i våra tester.

Vilka enheter kan man använda?

Varierar, men på de allra flesta mobilerna, surfplatta och i vissa fall datorer (webbläsaren).